Cursus Edelsmeden

Je maakt kennis met het ambacht edelsmeden, met de hand maak je sieraden vanuit plaat- en draadmateriaal. Je eigen ontwerpen zijn het startpunt van de cursus. Een mooie kans om in dit schitterende ambacht te duiken!

Ambachtelijk edelsmeden is creatief onthaasten. Het maken van een sieraad of klein object vraagt geduld en aandacht. Je werkt aan je eigen ontwerp onder begeleiding van mij Sanne Bergsma. Met mijn ervaring en enthousiasme begeleid ik je bij het zelf ontwerpen, maken en afwerken van jouw sieraad.
De woensdagavond les wordt verzorgd door Theo van Halsema, Theo is goud- en zilversmid en leert  je met zijn humor en nuchterheid de kneepjes van het vak.

Beginners en gevorderde cursisten zitten in dezelfde groep; dit leidt vaak tot  interessante kruisbestuivingen en inspirerende ideeën!

Welke technieken leer je?
Ben je een beginner dan krijg je eerst in korte tijd de basistechnieken als zagen, vijlen, solderen en polijsten aangeleerd zodat je je eigen sieraden kunt maken. Je oefent eerst in koper, messing of alpaca waarna je al snel kunt overstappen naar zilver. Als gevorderde cursist kun je je wensen aangeven en aan de hand daarvan bieden we workshops aan tijdens de cursus. Bijvoorbeeld graveren, mokume gane, perspex verwerken, werken met goud, gieten, fijne soldeer- en zettechnieken.

Cursustijden
De ochtendcursussen vinden plaats op dinsdag, woensdag  en vrijdag (nieuwe groep start 15 maart) van 9.00 uur tot 11.30 uur. Zaterdag is er elke 1ste & 3de zaterdag les van 9.30 tot 12.00 uur. De avondlessen zijn op maandag-, dinsdag- en woensdagavond van 19.30 -22.00 uur,  in SanneS Edelsmederij, Sint Jacobsstraat 24. Er zijn geen lessen tijdens de schoolvakanties.

Cursusbijdrage
Je kunt de cursus van 12 lessen boeken voor €350,- of 10 lessen voor €299,-

Onedele metalen (zoals koper, messing en alpaca) en verbruikte materialen, gebruik van gereedschap en versieringsmaterialen zijn bij de cursusprijs inbegrepen.  Zilver en gereedschappen kun je in het atelier aanschaffen.

Je kunt via aanmelden direct je smeedplek boeken. Heb je vragen of wil je een proefles stuur me een berichtje!

Schrijf je je in voor de cursus dan ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.